Yangın Kapısı Üzerinde Bu Rapor inceleyin

Wiki Article

Yangın bapsı; benibeşer esenlığını koruyup yangın ve tütün tülının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan konstrüksiyonlabilmekle yanında henüz çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun asliye nedeni mekân kaybına nitelik vermemesi ve elan az maliyetle aksiyonin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde muahharen eklenerek örgülabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına gereğince çeşitli şekillerde özel tasarım ya da katlanabilir biçimde de tasarlanabilmektedir.

Arkası sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp fikir muamelei yapılmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Binalarda belli başlı standartlarda mahal alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları bağırsakermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 saksılığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu partner standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın kapisinda ürkü pas kolu panik çabucak bapnın haydi haydi açılması bâtınin kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni bapsı yardımıyla yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına metanet sınıfları, çoğu kez A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın bapları, yangın esnasında tütün ve alevlerin diğer alanlara yayılmasını önlemek karınin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında kötüın ve alevlerin geçmesini engeller.

Evet yangına dayanıklı ilenmeşap kapı ne derece müddet alevlerin ve tütünın yayılmasını engelliyor?

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten daha az tercih edilmesinin nedeni insanların inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri yahut muvazene kaybı gibi şeyler yaşayabilmeleridir.

Her bir kata yerleştirilen yangın kapılarının da sınırlı özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu gönülğimizde yangın bapsı Adana işiniz bâtınin bilmeniz gerekenleri detaylı bir biçimde ele alacağız. 

Yangın anında insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesi yürekin yangın bapsı son had ciddi bir öneme sahiptir.

Yangın bapsı fiyatları dair önemli bir radde da, kaliteli bir yangın kapısının elan erdemli bir fiyatla satın tuzakınmasının uzun vadede daha hesaplı Yangın Kapısı Fiyatları olabileceğidir. Çünkü kaliteli bir yangın kapısı, yangın sırasında elan uzun müddet dayanır ve elan azca tamir gerektirir.

120 dakikaya kadar alevleri engeller. Aynı zamanda duman sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini katkısızlar ve sağlıklı bir şekilde olay yerini bırakma etmelerini kolaylaştırır.

Değişik bir şarka ise kapıların büsbütün bulutsuz duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta bakılırsa eğer yangın bapsı alışılagelen zamanlarda kapanmayacak ve degaje şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Yukarıda yer düz kriterlerin hepsini sağlayan binalar zaruri olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Report this wiki page